AZS na twarzy co pomoże

Tu można gaworzyć na wszelkie tematy niezwiązane z Neverwinter. Np. o Waterdeep? ;)

AZS na twarzy co pomoże

Postautor: Kister » 06 mar 2025, 10:59

Czy ktoś borykał się może z problemem atopowego zapalenia skóry na twarzy? Co Wam najepiej pomogło?

Doradzicie jakieś optymalne metody pielęgnacji? Sam jestem na etapie testowania róznych kosmetyków ale mam wrazenie, że niektóre pogarszają stan mojej skóry

Awatar użytkownika
Kister
Zaprawiony w Bojach
Zaprawiony w Bojach

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Re: AZS na twarzy co pomoże

Postautor: don » 06 mar 2025, 13:43

AZS na twarzy to koszmar, bo skóra jest tam wyjątkowo delikatna i łatwo się podrażnia. Sama długo szukałam czegoś, co nie powoduje pieczenia i nie zapycha. Kilka rzeczy u mnie sprawdziło się najlepiej:

Minimalizm w pielęgnacji – im mniej kosmetyków, tym lepiej. Używam tylko delikatnego kremu nawilżającego i nic więcej.
Bezzapachowe, hipoalergiczne kremy – unikam wszystkiego, co ma sztuczne zapachy, alkohole i silikony.
Kremy z ceramidami – odbudowują barierę ochronną skóry, więc twarz nie jest tak sucha i podrażniona.
Woda termalna – delikatnie spryskuję nią skórę w ciągu dnia, żeby ją trochę nawilżyć i złagodzić podrażnienia.
Jeśli szukasz kosmetyków, które nadają się do pielęgnacji skóry z AZS, to tutaj jest kilka ciekawych opcji: https://verdelove.pl/kategoria-produktu ... nie-skory/. Sama z nich korzystam i naprawdę ratują moją skórę przed przesuszeniem.

Awatar użytkownika
don
Zaprawiony w Bojach
Zaprawiony w Bojach

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Wróć do Tawerna Offtopic

• Sprawdź Podobne Wątki
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post