Hej może ja też dodam od siebie 5gr.. Będzie rzecz jasna to moja subiektywna ocena.
Tak naprawdę Neverwinter jest jak wszyscy wiemy gra zespołowa,gdzie wejście do dungeona bez dobrego party w którym każdy wie jakie jest jego zdanie jest raczej skazane na porażkę,bądź mocna ogranicza nam przyjemność z gry.
Grając CW osobiście raczej nie nastawiam się na DPS (chyba,że na bosie) a na kontrolowaniu pola walki..
Gram tak żeby addy które biegają luzem po mapie jak najmniej atakowały towarzyszy-jak jest w party dobry klecha,to we 2 ogarniamy doskonale,reszta klepie bosa.. W swoim bulidzie nastawilem sie na 3 rzeczy.
atak ~4100
recovery ~2700
crit ~2100
Podczas walki przy bosie używając skilli obszarowych daily po wykonaniu 3-4 ataków obszarowych mam już naładowane daily po tym leci Arcane Singularity i mooby praktycznie nie są w stanie zadać żadnych obrażeń
Bo,albo są zestunowane,albo wciągane przez daily..
W tym czasie 1gwf i 2 rogali dewastuje bosa,szybko sprawnie i każdy jest zadowolony..
Co z defem? Na chwile obecna mam nieco ponad 1k,wystarczy mi do tego żeby przeżyć na t2,więc po co więcej?
Na pvp też sobie radze bardzo dobrze,nie pamiętam (o ile bylo 5 na 5) żebym wypadł poza pierwsza trójkę ;]
Trzeba pamiętać po prostu,że CW to nie tank,my nie możemy walczyć w zwarciu z wrogiem,a atakować na odległość. Często podczas meczów widzę właśnie,że niektórzy o tym zapominają..
Gear w tej grze też nie jest najważniejszy.. wg mnie 9.4 k gs to wartość która spokojnie wystarczy na ogarnięcie każdego T2 ,wszystko ponadto tylko przyspiesza sprawę