Gram na laptopie, o to jego specyfikacja:
Procesor: Intel(R) Core(TM) i3-2350M CPU @ 2.30Ghz
RAM: 8GB
Karta graficzna: NVIDIA GeForce GT 610M 2GB
Szybkość internetu: 30MB/s
Grając w Neverwinter ping cały czas skacze (sprawdzone za pomocą komendy "/netpgrah 1")
Ping w Enklawie Protektora: 300 - 700
Ping w innych lokacjach: 160-350
Ping podczas potyczek: Dochodzi nawet do 700
Gram na serwerze Beholder.
Problem jaki u mnie występuje to wysoki ping, który moim zdaniem powoduje lagi w grze. Bywa takie klatkowanie, że nie jestem w stanie nawet zaatakować przeciwnika. Przebywając w Enklawie Protektora poruszam się "za pomocą slajdów", kiedy wychodzę w Podróż ping nieco spada, ale nie do takiej wartości jaka by mnie satysfakcjonowała. Biegając po innych lokacjach ping waha się między 150-300, co powoduje drobne lagi, natomiast niekiedy (prawie zawsze) jak dochodzi do walki to osiąga on nawet wartość 700, przez co nie mogę oddać żadnego ataku ani się poruszyć.
Ustawienia w grze mam takie jakie podał w innym temacie użytkownik Wers - http://forum.neverwinter.com.pl/neverwinter-pomoc-techniczna/problem-z-fps-t328.html#p2115
Używałem CCleanera, wielokrotnie skanowałem komputer, ale niestety to nic nie pomaga. Podczas gry mam wyłączone wszystkie inne programy - np. Skype, GaduGadu czy przeglądarki. Wszystkie gry działają mi bez problemu i nie zacinają, również używając przeglądarki wszystko przebiega szybko i sprawnie, jedynie przy graniu w Neverwinter pojawia się problem.
Zatem moje pytanie brzmi, jak pozbyć się niekomfortowych lagów, czy macie jakieś rady??