Jak sprawdzić kim się było w poprzednim wcieleniu?

Tu można gaworzyć na wszelkie tematy niezwiązane z Neverwinter. Np. o Waterdeep? ;)

Jak sprawdzić kim się było w poprzednim wcieleniu?

Postautor: don » 23 maja 2025, 11:08

Ostatnio coraz częściej trafiam na tematy reinkarnacji i poprzednich wcieleń. Zaczęłam się zastanawiać, czy można jakoś sprawdzić, kim się kiedyś było – i czy to w ogóle ma jakiś sens? Czy to tylko ciekawostka, czy może coś, co naprawdę pomaga?

Awatar użytkownika
don
Weteran Wielu Przygód
Weteran Wielu Przygód

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Re: Jak sprawdzić kim się było w poprzednim wcieleniu?

Postautor: Kister » 23 maja 2025, 12:33

To jedno z tych pytań, które z pozoru brzmią jak zabawa, ale potrafią bardzo głęboko poruszyć. Ja zaczęłam się tym interesować właśnie z ciekawości, ale z czasem odkryłam, że wiele rzeczy z mojego życia emocjonalnego zaczęło się układać w całość. Jest fajnie opisane tutaj: https://regresja.net/trauma-czy-reinkarnacja/ – że czasem uczucia, zachowania czy lęki, które mamy, mogą pochodzić z doświadczeń, których nie da się wytłumaczyć żadnym wydarzeniem z obecnego życia. Sama nigdy nie byłam na regresji hipnotycznej, ale czytając historie innych i analizując swoje emocje, zrozumiałam kilka powtarzających się schematów. Myślę, że to nie tylko „coś ciekawego”, ale też narzędzie do lepszego zrozumienia siebie.

Awatar użytkownika
Kister
Weteran Wielu Przygód
Weteran Wielu Przygód

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Wróć do Tawerna Offtopic