Budowa domu co wziąc pod uwagę

Tu można gaworzyć na wszelkie tematy niezwiązane z Neverwinter. Np. o Waterdeep? ;)

Budowa domu co wziąc pod uwagę

Postautor: Kister » 12 sie 2024, 7:32

Zaczynamy budowę domu pod koniec września, dom będzie szkieletowy, więc po około 3 m spodziewany jest stan deweloperski a na wykończenie pod klucz planowane jest 2 tygodnie. Z racji, ze będzie to szybka akcja a mojego męża w tym okresie zamykają w wojsku, to muszę wszystko poustalac:P
Przechodząc do pytania co z waszego doświadczenia jest niezbędne, żeby żyło się miło i przytulnie w domku?
Zaplanowane mam (Ponad to co w projekcie) ogrzewanie podłogowe (i teraz nie wiem czy na całości?), rolety zewnętrzne, alarm, kominek .....i sama nie wiem co jeszcze ...
Liczę na wasze porady. Pozdrawiam serdecznie jeszcze z blokowiska

Awatar użytkownika
Kister
Miejscowy Bohater
Miejscowy Bohater

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Re: Budowa domu co wziąc pod uwagę

Postautor: don » 12 sie 2024, 11:24

Zastanów się nad kominkiem. Z salonu zrobi się kotłownia. Przy dorzuceniu drzewa dym będzie osadzał się na ścianach a z przenoszonego drewna też się sypie. Z perspektywy czasu warto jedną łazienkę mieć przydtosowaną jak dla osób niepełnosprawnych (np. prysznic bez brodzika czy łatwy dostęp do WC)

Awatar użytkownika
don
Miejscowy Bohater
Miejscowy Bohater

Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Gildia: Brak

Wróć do Tawerna Offtopic

• Sprawdź Podobne Wątki
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post