Witam.
Na wstępie chciałbym napisać, że NW to moje pierwsze MMO, a CW będzie moją pierwszą postacią dlatego proszę o konstruktywną krytykę.
Po przejrzeniu kilku tematów i masy filmików postanowiłem stworzyć moją wersję CW i chciałby poznać wasze zdanie na ten temat.
PvE
1.Arcane singularity
2. Opressive force/Ice Knife (większość poradników poleca ice Knife, ale opressive force nie widziałem w akcji więc trudno mi zdecydować.)
LPM - Magic Missile
PPM - Storm Pillar/Ray of frost
Tab - Entangiling force
Q - Steal time
E- Shield
R- Shard of the endless avalanch
Pasywy - Eye of Storm, Evocation
Rasa - Wybrałem złotego elfa ze względów sentymentalnych, druga opcja to człowiek (wyjaśnię dlaczego w dalszej części). Nie chcę grać diabelstwem.
Heroic feats
Weapon Mastery 3/3 - szansa na krytyk
Controling action 5/5 - jeśli dobrze rozumiem opis to otrzymuje dodatkowe punkty akcji jeśli użyję mocy na kontrolowanym celu. (Czyli np. na mobach pod wpływem Steal time)
Fight on 5/5 - mniejszy CD
Battlewise 3/3 - Zwiększa obrażenia AoE
Arcane enhancement 3/3 - Obrażenia od arcane
Learned Spelcaster 1(4)/5 - tutaj pojawia się dylemat człowiek czy elf. Elf otrzyma dodatkowe 2 pkt inteligencji, za to człowiek otrzyma dodatkowe 3% z bonusu z inteligencji. Co jest lepsze?
Critical power 5/5 - szybsze rzucanie zaklęć dziennych
Reapers touch 5/5 - potrzebne do osiągnięcia 3 poziomu bonusów, a dodatkowe obrażenia zawsze się przydadzą.
Phantasmal destrucion 5/5
Nightmare wizzard 5/5 - Skill polecany wszędzie, chociaż nie znalazłem co daje efekt combat advantage.
Masterful arcane thief 5/5 - Wzmocnienie Steal time
Chaos magic 1/1 - dodatkowe buffy
Tempest magic 5/5 - dodatkowe obrażenia przeciw mocnym mobom/bossom
Strategia jest prosta. Czekamy aż tank zbierze grupę mobów i ładujemy Shield. Następnie rozbijamy grupę za pomocą Shard of the endless avalanch, ściągamy ich w jedno miejsce Entangiling force, rzucamy Steal Time a zaraz po nim Arcane singularity. Wchodzimy między ogłuszone moby i rzucamu Shield, który ich odepchnie, a następnie Arcane singularity znowu ułoży ich w jedno miejsce. W przypadku bossów zamieniamy Entangiling force na Ray of enfeeblement.
Teraz kolejna pytania...
1) Na które z wymienionych umiejętności działa Evocation i Battlewise?
2) Które z wymienionych umiejętności zadają obrażenia arcane?
3) Co do statystyk. Eye of the storm daje nam wysoką szansę na zadanie krytyka, tak więc wolałbym rozdać więcej w inteligencję (która zwiększa obrażenia) oraz rozsądek (która ponoć skraca cooldown). Jak rozdać statystyki?
4) Ubranie. Jak wyżej dzięki eye of storm mogę ograniczyć krytyki i skupić się na wykradaniu życia, obronie, odnowie i mocy. Jaki strój polecacie do takiego połączenia?
5) Człowiek, czy elf?
6) Czy taka postać ma szansę poradzić sobie na wyższych poziomach?
Z góry dzięki za rady i przepraszam za wszelkie literówki.