Zaloguj się, a zmniejszymy ilość reklam! Dołącz także do nowej, polskiej grupy Neverwinter Online!

Strudzony wędrowcze!
Widzimy, iż korzystasz z rozwiązania typu AdBlock - my również! Jednakże to miejsce zostało stworzone przez pasjonatów jak Ty, dla Ciebie i jest Ci dostępne zupełnie free.
Abyśmy mogli ten stan rzeczy utrzymać, prosimy Cię skromnie byś dodał nasze adresy do wyjątków, celem umożliwienia wzajemnego wsparcia.
Reklamy pozostaną estetyczne i nieinwazyjne. Dziękujemy!

Gra nie dziala

Problemy z grą? Żadna klątwa nie działa? Pisz tutaj!
Opisujemy wyłącznie problemy dotyczące działania gry, komputera i Rejestracji do Neverwinter.

Gra nie dziala

Postautor: wsxasdabc123 » 07 lip 2013, 10:04

Witam,
To tak gdy wlaczam gre lancherem to pojawia sie ona w pasku zadan (nieda sie jej z tamtad odpalic), gry odpalam gre przez GameClient.exe to gra sie wlacza ale gdy sie loguje to po jakims czasie connecting to account server time out.
Reset kompa nie pomaga, skanowanie nic nie wykrylo, sterowniki sprawdzone, na Gateway sie loguje bezproblemu, wczoraj wieczorem gram i nic sie nie dziala a dzis kaplica :(. Ktos moze cos doradzic?

Awatar użytkownika
wsxasdabc123
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 lip 2013, 9:46
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: DawajNaPW
Postaci w Neverwinter: Kira vas Shair

Re: Gra nie dziala

Postautor: wsxasdabc123 » 07 lip 2013, 12:24

Sprawdzilem na drugim komputerze (skopiowalem mojego NW na dysk przenosny) i wlacza sie normalnie.

Wlaczanie w trybach zgodnosci i jako administrator nic nie pomaga.

Podmiana lanchera tez nic nie zmienila.

Wylaczenie antywirusa nic nie dalo.

Awatar użytkownika
wsxasdabc123
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 lip 2013, 9:46
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: DawajNaPW
Postaci w Neverwinter: Kira vas Shair

Re: Gra nie dziala

Postautor: Kavalorn » 07 lip 2013, 14:08

Hmm..dziwna sprawa..próbowałeś profilaktycznie przeskanować system pod kątem wirusów/spyware? Łączysz się przez router? Jeśli tak, to czy jest to innego rodzaju połączenie niż ten drugi komputer? Ktoś coś zmieniał w ustawieniach? Mona sprawdzić jeszcze pozwolenia w zaporze windowsa/firewallu.

Awatar użytkownika
Kavalorn
Moderator Globalny
Moderator Globalny
 
Posty: 138
Rejestracja: 16 gru 2012, 22:06
Lokalizacja: IX Krąg Piekła
Reputacja:
Legendarny
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: Kravitz DeLacroix

Re: Gra nie dziala

Postautor: wsxasdabc123 » 07 lip 2013, 14:58

Wlasnie skonczylem skanowanie przy starcie systemu i nic nie dalo. Sprawdze reszte

komputer stoi obok podloczenie roznie sie tylko tym ze tamten komputer jest stacionarny i podlaczony przez kabel, a ja probuje odpalic to na laptopie.

W ustawieniach nikt nic nie mogl zmieniac gdyz tylko ja mam dostep do komputera.

Wylaczanie zapor windows tez nic nie zmienilo.

Awatar użytkownika
wsxasdabc123
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 lip 2013, 9:46
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: DawajNaPW
Postaci w Neverwinter: Kira vas Shair

Re: Gra nie dziala

Postautor: Soejus » 07 lip 2013, 15:09

Mam ten sam problem :/ wywaliło mi błąd "CrypticError" i później nie mogę włączyć tak samo jak wsxasdabc123 dziwne, próbowałem już chyba wszystkiego i lipa zdaje sie że trzeba przeinstalować grę :( chyba ze macie jakieś pomysły ?

Awatar użytkownika
Soejus
Zbłąkany Wędrowiec
Zbłąkany Wędrowiec
 
Posty: 1
Rejestracja: 07 lip 2013, 14:58
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak

Re: Gra nie dziala

Postautor: Aniol » 07 lip 2013, 15:34

Prawym na skrócie i w ustawieniach zmienić zamiast uruchom w normalnym oknie na uruchom w zmaksymalizowanym. To powinno pomoc na launchera pokazujacego sie tylko na pasku

Awatar użytkownika
Aniol
Moderator Globalny
Moderator Globalny
 
Posty: 452
Rejestracja: 08 maja 2013, 12:08
Reputacja:
Legendarny
Płeć: Facet
Gildia: Neverwinter PL

Re: Gra nie dziala

Postautor: wsxasdabc123 » 07 lip 2013, 15:36

JEST kur** znalazlem!!! Trzeba utworzyc skrot od Neverwinter.exe i wlaczyc wlasciwosci i opcja uruchom i wlaczyc zmaksymalizowane. Potem w opcjach lanchera wlaczyc bezpieczny tryb. Potem mi wszystko zaczelo dzialac:)

Awatar użytkownika
wsxasdabc123
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 lip 2013, 9:46
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: DawajNaPW
Postaci w Neverwinter: Kira vas Shair

Re: Gra nie dziala

Postautor: Aniol » 07 lip 2013, 15:47

No cóż znalazłeś to co już napisałem i co było już opisywane na forum... http://forum.neverwinter.com.pl/neverwinter-pomoc-techniczna/odpalanie-t386.html

Awatar użytkownika
Aniol
Moderator Globalny
Moderator Globalny
 
Posty: 452
Rejestracja: 08 maja 2013, 12:08
Reputacja:
Legendarny
Płeć: Facet
Gildia: Neverwinter PL

Re: Gra nie dziala

Postautor: wsxasdabc123 » 07 lip 2013, 18:55

Sory bylem tak podekscytowany ze nieprzeczytalme co napisales wczesniej dopiero teraz.

Mam jeszcze jeden problem gra teraz przy starcie lanchera sama sie aktualizuje (5,5 GB), a jest juz zainstalowana w pelni czy da sie to jakos naprawic czy musze pobrac calosc jeszcze raz?

Awatar użytkownika
wsxasdabc123
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 5
Rejestracja: 07 lip 2013, 9:46
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: DawajNaPW
Postaci w Neverwinter: Kira vas Shair

Re: Gra nie dziala

Postautor: Xonteriar » 07 lip 2013, 19:19

Mam taki sam problem, nie wiem czy to jest pobieranie czy jakieś aktualizowanie informacji z dysku :)

Awatar użytkownika
Xonteriar
Zawadiaka
Zawadiaka
 
Posty: 18
Rejestracja: 07 lip 2013, 17:45
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: Łotrzyk Oszust

Następna

Wróć do Neverwinter - Pomoc Techniczna

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości

cron
Reputation System ©'