Witam, mam kilka pytań odnośnie sposobu sprzedaży (nie)potrzebnych przedmiotów przez system aukcji, a także o samą grę.
1) Rozumiem, że aby sprzedać coś na aukcji należy podejść do licytatora - wybrać przedmiot - ustawić cenę początkową i 'kup teraz' i finito? U mnie coś nie chce działczyć...
2) Nie można sprzedawać przedmiotów przypisanych? Jak się ich pozbyć?
3) Dlaczego niektóre sprzęty po użyciu są przypisane, a inne nie? To po prostu jakaś właściwość danego sprzętu czy kwestia tego jak długo był noszony?
4) Przedmioty niezidentyfikowane - można je sprzedawać? Na aukcji czy tylko w sklepie za miedziaki? I np. jak gram DC i mam niezidentyfikowany sprzęt dla TR to czy opłaca się tracić na niego zwój identyfikacji aby móc go sprzedać?
5) Pytanie do tych co grają dłużej ode mnie (nie jest to trudne - dopiero zaczynam) - jest duża szansa, że ktoś ode mnie coś kupi czy rynek aukcyjny jest raczej wymarły?
6) Czy jest konieczność zakupu nowego sprzętu (obojętnie czy na aukcji czy w sklepie) czy sprzęt z dropów wystarczy?
7) Pieczęci oraz Bounty tokens - co to są? Jak się z tego korzysta? Opłaca się to zbierać czy raczej na handel?
Ulepszenia i runy - jw.? Póki co nie mam towarzysza, ani sprzętu który mogę ulepszyć tak więc nie wiem jak się z tego korzysta oraz czy warto? Może jeśli zysk byłby niewielki to lepiej sprzedać?
9) Opłaca się łączyć runy/ulepszenia 4w1? Ponoć jest coś takiego możliwe ale...może ktoś doświadczony powie kiedy to ma sens.
10) Mam zapełniony cały ekwipunek - jest w grze magazyn albo opcja zakupu dodatkowych toreb/plecaków? Jakie są koszta (przechowywania w magazynie czy dodatkowej torby)?
11) Przedmioty, które wystawię na aukcji, a których nikt nie kupi - wracają do mnie po 5 dniach? A jeżeli nie będzie miejsca w ekwipunku?
12) Jak pozbyć się niepotrzebnego sprzętu? Przypuśćmy, że dany sprzęt nie poszedł na aukcji za żadną cenę. Można go sprzedać w 'zwykłym' sklepie za miedziaki czy zostaje tylko opcja 'wyrzuć'?
13) I jak pozbyć się sprzętu przypisanego oraz niezidentyfikowanego (nie widzi mi się identyfikowanie sprzętu, które i tak nie pasuje do mojej klasy).?
14) Czy identyfikacja przez zwój to jedyna metoda identyfikacji? W neverwinter nights (a na pewno w icewind dale) kapłan miał zaklęcie identyfikacja - ale tu chyba takiego nie ma
15) Rozmaite pióra (?! takie jakby ptasie...), błyskotki itp. - mają jakieś znaczenie czy typowo na handel?
16) Mam jakieś księgi (religijne czy cuś) - i co z tym zrobić? Nie jest do tego przypisana żadna akcja (typu załóż/użyj).
17) Ciekawą opcją jest 'polecanie' danego sprzętu przez komputer - pojawia się napis 'recommended'. Tylko jak jest z trafnością jego oceny?
18) Gdzieś wyczytałem, iż jest ktoś taki jak 'pośrednik aukcji'? NPC, który podpowiada co należy kupić/zdobyć. Podobnie - jak z trafnością jego oceny?
Odnośnie PVP
1) Jest opcja ustawienia chatu w taki sposób by tylko moja drużyna widziała co napisałem? Czy automatycznie tak jest, że gdy zbierze się ekipa 5 graczy to po naciśnięciu ENTER i wpisaniu teksty widzą/słyszą tylko oni?
2) W jaki sposób są liczone punkty na koniec? I jakie one mają znaczenie? Zdarzyło się, że miałem 1 miejsce na koniec potyczki i dostałem mniejszą nagrodę niż za ostatnie miejsce w kolejnej potyczce.
3) Zdobywane punkty glory - na co można je wymienić? Czy są wartością samą w sobie?
Nazbierało się tych pytań z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam