autor: Sarr » 04 sie 2013, 15:24
Katarina pisze:Cześć, wczoraj robiłem format, wgrałem vistę, sterowniki, po czym zainstalowałem NW. Jednak to, co mnie czekało w grze to prawdziwy horror.
Moja specyfikacja:
Intel E5400 2,7 GHz, Vista SP2 32 bit, 2 GB RAM, GForce 1 GB 9500 GT.
No po prostu nie wiem. Idę sobie i jest okej, podchodzę do mobów i w trakcie walki fpsy spadają do 1-5. Oczywiście przy takiej płynności nawet nie mogę wyprowadzać ataków. Co ciekawe, nie ma znaczenia na jakich ustawieniach gram. Na najwyższych i najniższych ustawieniach graficznych wszystko wygląda podobnie... Ktoś może miał podobny problem lub wie co mogę zrobić w tej sytuacji?
Witaj! No niestety, to nie wina gry, to jest leciwa już karta graficzna...
A Neverwinter optymalizację ma naprawdę niezłą. To po prostu tak zaawansowana graficznie gra.
Spróbuj odpalić Guild Wars 2... Będzie sporo gorzej.
Neverwinter robi się grywalne dopiero na Geforce 9600 GT 512 ram DDR3. Zwykle bottleneckiem jest karta, przez nią wszystko zwalnia. I tak jest również w tym przypadku.
Przy okazji warto zamienić system na Win7 lub Win8.
Natomiast jeśli sprawisz sobie kartę nowszej generacji (też już wcale nie nowej), typu Geforce 460 GT, doświadczysz mega płynnej gry... Na maksymalnych detalach i w świetnej rozdzielczości.
No nie obejdziemy tego i nie ma co psioczyć na Neverwinter.
Ale polecam Ci póki co inną grę w universum Dungeons & Dragons - genialną grę, nie mniej niż Neverwinter, ale trochę trudniejszą dla nowych graczy (także free to play).
Informacje o niej znajdziesz m.in. tutaj:
http://www.ddopl.com