Witam, to mój pierwszy post (których raczej nie pisze ) jednak z tego co czytam na czacie od jakiegoś czasu, dużo osób ma problem z zarabianiem AD w NW.
Wiem, że nie jest to problem dla graczy kochających MMO i lubujących się w zaliczaniu epic kilkanaście razy dziennie, jednak są także pewnie tacy jak ja, czyli grający tu dla klimatu D@D i zaczyna się problem, bo bieganie po kilkanaście razy po tzw epic może ich znudzić. Osobiście gram tu głównie dla Foundry, które czasem są naprawdę klimatyczne.
W takim przypadku ciężko o AD a jednak warto je mieć np. do PVP.
Od razu powiem, że zarabianie legalne nie jest lekkie - jak w życiu:-).
Jeśli masz główną postać na 60 LV postaraj się uzbierać ok. 1K GS - to umożliwia w miarę przyjemne granie w Foundry oraz zarabianie w GG.
Nie inwestuj w więcej jeśli jesteś fanem przygód D@D - nie jest to potrzebne. całe zarobione diamenty przeznaczaj na zakup przedmiotów przeznaczonych do cratfu ( wytwarzania innych przedmiotów - dostępne jeśli klikniesz N ) Ważne by maksować 1 umiejętność na raz. Co godzinę umiejętność ma tzw. craft specjalny, który pozwala na produkcję rzeczy rzadkich i z tego korzystaj. Każdy z wytworzonych przedmiotów wystawiaj na AH, ludzie kupują nawet największe śmieci (nie wiem po co)
Na koncie możesz zrobić za friko 2 postacie, polecam zrobienie takiej pod PVE (wystarczy 30 LV) - ja mam Manipulującego Czarodzieja, który zarobił dla mnie podczas ostatniego eventu 28 smoczych jajek. W tą postać nie inwestuj nic, ona ma dziennie się modlić a przede wszystkim rozwijaj u niej przywództwo ( klawisz N ). To ci pozwoli na zbieranie AD oraz co ważne surowców do produkcji na pierwszej postaci.
Jeśli będą jakieś pytania chętnie odpowiem.
Pozdrawiam AleksPL