Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Problemy z grą? Żadna klątwa nie działa? Pisz tutaj!
Opisujemy wyłącznie problemy dotyczące działania gry, komputera i Rejestracji do Neverwinter.

Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: mirekassasin » 16 lip 2015, 11:37

Dobry wszystkim ;)

Chciałem się poradzić mądrzejszych od siebie, gdyż zauważyłem mnie problem z paczowankiem.
Wszystko się ściąga ładnie, cacy (gra) ale nie chce się nic paczować.
Totalnie nic !
Odpala się launcher i przy próbie ściągania pacza jest cisza, net się nie rusza. (0 kbps transfer)
Chłopaki coś pisali by jakoś do ich serwera robić test taki jak wyżej, żeby sprawdzić czy to u nich błąd nie jest.

Mój net wygląda tak:
Obrazek
Obrazek

Test robiłem na kilku jeszcze innych speedtestach, żeby pewność była, że to nie szwindel.

Dodam, że to już kilka dni.
Wina mojego neta, jakiś problem u nich?
Ktoś coś wie?
Proszę o odpowiedź.

Awatar użytkownika
mirekassasin
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 8
Rejestracja: 16 lip 2015, 11:28
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: assassin

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: bulek20 » 16 lip 2015, 16:45

Sory mógłbyś jaśniej co to jest ( paczowanie ) domyślam się że ściągnięcie gry , odpal launcher jako administrator wyłącz antywirus (w tym czasie ) i zaporę sieciową.
zresztą zapora pyta :cool: daj -zezwalaj na dostęp-

Awatar użytkownika
bulek20
Harfiarze
Harfiarze
 
Posty: 273
Rejestracja: 05 paź 2013, 20:57
Lokalizacja: Racibórz
Reputacja:
Zaufany
Płeć: Facet
Gildia:
Postaci w Neverwinter: CW_Diablę

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: mirekassasin » 17 lip 2015, 10:45

Paczowanie, czyli jak już gre mam zainstalowaną to po włączeniu launchera chce pobrać łatkę (patch)
....i nie może. Zaporę windowsa mam wyłączoną bo używam comodo. Może mi comodo blokować połączenie?

Awatar użytkownika
mirekassasin
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 8
Rejestracja: 16 lip 2015, 11:28
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: assassin

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: bulek20 » 17 lip 2015, 13:37

Paczowanie :D zrób aktualizację

Obrazek

a i wyłącz te comodo :-P

Awatar użytkownika
bulek20
Harfiarze
Harfiarze
 
Posty: 273
Rejestracja: 05 paź 2013, 20:57
Lokalizacja: Racibórz
Reputacja:
Zaufany
Płeć: Facet
Gildia:
Postaci w Neverwinter: CW_Diablę

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: kama91pl » 19 lip 2015, 13:48

Mhm, więc tak:
U mnie nie ma takiego łącza szybkiego ale wszystko działa cacy.

Obrazek

Wejdz w comodo i zobacz czy firewall nie zjadł Ci pliku launchera i włozyl go do piaskownicy.
MIalam kiedys problem taki z diablo 2 - program otwieral gre w trybie wirtualnym ale sie ram zapychal caly :P
Przywroc wtedy plik exe z piaskownicy i dodaj do zaufanych.

tyle ;)

Awatar użytkownika
kama91pl
Zbłąkany Wędrowiec
Zbłąkany Wędrowiec
 
Posty: 4
Rejestracja: 19 lip 2015, 13:41
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Kobieta
Gildia: Brak

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: mirekassasin » 23 lip 2015, 5:40

kama91pl » 19 lip 2015, 13:48 pisze:Mhm, więc tak:
U mnie nie ma takiego łącza szybkiego ale wszystko działa cacy.

Obrazek

Wejdz w comodo i zobacz czy firewall nie zjadł Ci pliku launchera i włozyl go do piaskownicy.
MIalam kiedys problem taki z diablo 2 - program otwieral gre w trybie wirtualnym ale sie ram zapychal caly :P
Przywroc wtedy plik exe z piaskownicy i dodaj do zaufanych.

tyle ;)



Działa to :D
dokładnie tak miałem, że w tryb wirtualny weszło. Dzięki za tip, teraz się zaktualizowało ;)

Awatar użytkownika
mirekassasin
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 8
Rejestracja: 16 lip 2015, 11:28
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: assassin

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: mirekassasin » 27 lip 2015, 5:16

bulek20 » 17 lip 2015, 13:37 pisze:Paczowanie :D zrób aktualizację

a i wyłącz te comodo :-P



Troche jaja są z tym firewallem. Juz kiedyś czytałem na innym forum problemy z tym, że wysyła pliki do kwarantanny. Generalnie trzeba to ustawić....ale jak ktoś nie wie jak....

:P

Awatar użytkownika
mirekassasin
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 8
Rejestracja: 16 lip 2015, 11:28
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: assassin

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: bulek20 » 27 lip 2015, 9:39


Awatar użytkownika
bulek20
Harfiarze
Harfiarze
 
Posty: 273
Rejestracja: 05 paź 2013, 20:57
Lokalizacja: Racibórz
Reputacja:
Zaufany
Płeć: Facet
Gildia:
Postaci w Neverwinter: CW_Diablę

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: mirekassasin » 04 sie 2015, 4:36

A tak przy okazji, bo nie chce zakładać nowgo wątku:
Ktoś mi powie skąd się biorą takie różnice w wynikach?
Zainteresowała mnie ta kwestia ostatnio to sobie sprawdzam co jakiś czas jak mi to działa i wyniki bywają różne.

Obrazek

Obrazek



Ktoś? Coś? :D

Awatar użytkownika
mirekassasin
Włóczykij
Włóczykij
 
Posty: 8
Rejestracja: 16 lip 2015, 11:28
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: assassin

Re: Problem z paczowaniem w grze. 0kbps

Postautor: ENEROZRM » 04 sie 2015, 15:46

A na umowie z dostawcą internetu co masz napisane? Że masz internet np 10 mega czy do 10 mega ?To pewnie jest jeden z powodów drugi patrząc po godzinach w których mierzyłeś w nocy mniej ludzi gra ewentualnie używa internetu

Awatar użytkownika
ENEROZRM
Harfiarze
Harfiarze
 
Posty: 215
Rejestracja: 26 lip 2014, 0:21
Reputacja:
Respektowany
Płeć: Facet
Gildia: Polish Domination
Postaci w Neverwinter: GWF,TR,CW,DC,HR,SW

Następna

Wróć do Neverwinter - Pomoc Techniczna

 


  • Sprawdź Podobne Wątki
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość

cron
Reputation System ©'