Lagi w mieście

Wszelkie dyskusje o Neverwinter.
Hola, podróżniku! Blizny na Twych ramionach skrywają niejedną historię. Usiądź na chwilę i porozmawiajmy...

Lagi w mieście

Postautor: Etherel » 31 lip 2013, 0:33

Od ostatniego patcha mam okropne lagi w mieście. Mam bardzo dobry komputer na i szybkie łącze i nie wiem w czym tkwi problem. Czy ktoś znalazł jakieś rozwiązanie problemu? Sterowniki zmieniałem kilka razy.

Awatar użytkownika
Etherel
Zawadiaka
Zawadiaka
 
Posty: 17
Rejestracja: 29 mar 2013, 20:03
Reputacja:
Dostrzeżony
Płeć: Facet
Gildia:

Re: Lagi w mieście

Postautor: KostkaOreo » 31 lip 2013, 0:37

Może ci się przegrzewa przez ten upał?
Jeżeli to laptop to przeczyść go.
W innych grach również ci laguje?
Zresetuj kompa, zdefragmentuj partycje na której jest system i gra, sprawdź pliki Nevewinter.

Szukam kogoś do gry, posiadam mikro, 33lvl CW 34lvl TR oraz zamierzam grać Klerykiem. Chętni pisać PW na forum Serwer dowolny :)
Nie kłuć się z idiotą, wpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Awatar użytkownika
KostkaOreo
Poszukiwacz Przygód
Poszukiwacz Przygód
 
Posty: 31
Rejestracja: 25 lip 2013, 23:46
Reputacja:
Dostrzeżony
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: MilQ, Lycossa Shift

Re: Lagi w mieście

Postautor: Aniol » 31 lip 2013, 0:42

Jedyne pytanie jakie zadam karta graficzna z której stajni? Nividia czy Radeon? Jakoś niestety wiecej problemów graficznych maja wlasciciele radeonow . Mozliwe ze w benchmarkach sa szybsze , ale Nividia sponsoruje wiekszosc produkcji wiec...

Awatar użytkownika
Aniol
Moderator Globalny
Moderator Globalny
 
Posty: 452
Rejestracja: 08 maja 2013, 12:08
Reputacja:
Legendarny
Płeć: Facet
Gildia: Neverwinter PL

Re: Lagi w mieście

Postautor: 1GurU9 » 31 lip 2013, 9:20

Ostatni patch ogólnie wprowadził więcej złego niż dobrego. Sam mam sprzęt oparty na Core i5 2500K, GTX570, 8GB RAM i miasto tnie jak oszalałe, gdy w innych lokacjach mam 60klatek przy max detalach.

Twórcy zauważyli już problem i szykują się na jego naprawienie w najbliższej przyszłości tak więc cierpliwości bo tylko to nam zostaje :)

Zbieram łapki w górę na laserową korektę wzroku, aby móc ściągnąc te denka od jabola :-D
Awatar użytkownika
1GurU9
Miejscowy Bohater
Miejscowy Bohater
 
Posty: 65
Rejestracja: 17 lip 2013, 15:57
Reputacja:
Pomocny
Płeć: Facet
Gildia: Fun Over Everything (lider)
Postaci w Neverwinter: [email protected] - Control Wizard

Re: Lagi w mieście

Postautor: Hriane » 31 lip 2013, 10:16

Rychło wczas, enklawa protektora, to jedyna lokacja, gdzie w losowych momentach wywala mi gre do pulpitu nawet przy minimalnych ustawieniach graficznych:D w każdym innym miejscu jest ok bez względu co ustawie.
Z reszta mały problem w enklawie robi sie tylko "małe sprawunki" i zawsze gre można włączyć ponownie, gorzej gdyby wywalalo na dungeonach, pvp itp;)

Hriane
Poszukiwacz Przygód
Poszukiwacz Przygód
 
Posty: 31
Rejestracja: 30 cze 2013, 10:21
Reputacja:
Dostrzeżony
Płeć: Facet
Gildia:

Re: Lagi w mieście

Postautor: Baal » 01 sie 2013, 17:05

Ja mam to samo po powrocie z instancji czy pvp często wywala z enklawy. Nie wiem co to jest i czym jest spowodowane, jakiś bug czy co. W każdym razie, wykrywa przy logowaniu błąd w grze i mimo sprawdzenia nic to nie daje^ ^
I tak samo jak u Ciebie, grunt, że nie wywala w czasie robienia misji. A jak chcesz ominąć kicka w enklawie to zrób sobie własnego kicka :lol: Czyli relog.

Awatar użytkownika
Baal
Zawadiaka
Zawadiaka
 
Posty: 15
Rejestracja: 06 lip 2013, 16:16
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: Baal
Ryuk

Re: Lagi w mieście

Postautor: Ejnox » 01 sie 2013, 18:19

A może po prostu stwierdzili, że gra będzie jedną wielką historią obrazkową i to nie 'lagi', tylko przekładanie stron?

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Ejnox
Weteran Wielu Przygód
Weteran Wielu Przygód
 
Posty: 123
Rejestracja: 03 lip 2013, 14:23
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Facet
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: Ejnox, Łotr.

Re: Lagi w mieście

Postautor: Etherel » 03 sie 2013, 23:29

Ja mam NV więc teoria radeonow pada. Raczej nie jest to wina sprzętu, bo mam co rok nową stacje roboczą. Mogę odpalić Crysis na 3 monitorach i działa a Neverwinter tnie^^

Awatar użytkownika
Etherel
Zawadiaka
Zawadiaka
 
Posty: 17
Rejestracja: 29 mar 2013, 20:03
Reputacja:
Dostrzeżony
Płeć: Facet
Gildia:

Re: Lagi w mieście

Postautor: riviran » 10 sie 2013, 16:09

Proponuje zmienić instancję mapy, bo gra automatycznie wywala na tą, na której jest najwięcej ludzi (u mnie działa!). Wciskacie Alt, potem myszką niebieski kamień, który znajduje się obok mapy w prawym górnym rogu. Następnie wybieracie instancję, na której najmniej ludu :D

Awatar użytkownika
riviran
Zbłąkany Wędrowiec
Zbłąkany Wędrowiec
 
Posty: 2
Rejestracja: 09 sie 2013, 22:22
Reputacja:
Na granicy prawa (Potencjalny Nasher)
Płeć: Kobieta
Gildia: Brak
Postaci w Neverwinter: Łotrzyk oszust
Manipulujący czarodziej


Wróć do Neverwinter - Główne Forum Ogólne

 


  • Sprawdź Podobne Wątki
    Odpowiedzi
    Odsłony
    Ostatni post
  • Lagi lagi lagi
    autor: Maciox » 22 sie 2013, 10:19
    1 Odpowiedzi
    299 Odsłony
    Ostatni post autor: Vex Wyświetl najnowszy post
    22 sie 2013, 12:15

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

Reputation System ©'